Συμβαίνει και εδώ - Ενημέρωση για την Εμπορία Ανθρώπων


Λυπούμαστε, οι εγγραφές έχουν λήξει.

Η Α21 και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση για την εμπορία ανθρώπων “Συμβαίνει και εδώ”


  • Ημερομηνία: 20/03/2019 12:00 - 20/03/2019 14:00
  • Τοποθεσία: Kούμα 28, Larissa, Greece (Χάρτης)

Περιγραφή

Η Α21 και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση για την εμπορία ανθρώπων “Συμβαίνει και εδώ”, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 12μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. 


Η Εμπορία Ανθρώπων (Human Trafficking) είναι το παράνομο εμπόριο ανθρώπων κυρίως για τους σκοπούς της καταναγκαστικής εργασίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Είναι ένα σύστημα όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύματα που πωλούνται, αγοράζονται και εξαναγκάζονται να δουλεύουν παρά τη θέλησή τους, με ελάχιστη ή και καθόλου αμοιβή, κάτω από απειλές, σωματική και ψυχολογική βία. 


Η Ελλάδα αποτελεί χώρα διέλευσης και προορισμού των θυμάτων. Εκτιμάται πως χιλιάδες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων ανήλικων κοριτσιών, είναι παγιδευμένες στη βιομηχανία του σεξ στη χώρα μας. 


Πιστεύουμε πως η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων είναι ένα θέμα που απαιτεί την ευαισθητοποίηση όλων. Η ενημέρωση των πολιτών για το φαινόμενο, με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπισή του, έχει πολύ μεγάλη αξία και ισχύ.


Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε εκεί!


Είσοδος Ελεύθερη